Blod i avføring-test / Tykktarmkreft-test (Art. Nr. 5648)

Tykktarmskreft (kolorektal kreft) er en kreftsvulst i tykktarmen (colon) eller endetarmen (rektum). I de aller fleste tilfellene er kreften av typen adenokarsinom, en ondartet svulst utgått fra kjertelvev.
Hvert år rammes flere enn 3500 nordmenn av tykktarmskreft (kolorektal kreft). Forekomsten er økende, og dødeligheten er høy. Screening og tidligere behandling kan redde liv.

Sjansen for å utvikle tykktarmskreft blir større med alder, og hvis nære familiemedlemmer har hatt tykktarmskreft. Svulster i tarmen vil ofte blø, men så lite at man ikke kan se blodet i avføringen (skjult blod). Å teste for skjult blod i avføringen kan derfor oppdage kreften tidlig, før den gir symtpomer. Føler du deg syk, eller har symptomer på tarmkreft, anbefaler vi at du oppsøker lege.
Det anbefales at man gjentar testen årlig eller annet hvert år. Tarmkreft.no tilbyr påminnelse årlig eller annet hvert år. Les mer om tilbudet her.
Hvis testen er positiv, anbefales koloskopi. Dette er en undersøkelse med slange inn i tarmen, hvor legen har mulighet til å ta ut biopsi (vevsprøve som blir undersøkt med mikroskop). Ved positiv test bør du oppsøke lege snarest for henvisning til videre utredning på sykehus.

Kr. 385,00 > Kjøp <

Direktelink til dette produktet: www.tarmkreft.no/?p=1

©2020 Tarmkreft.no | Powered by Rnet eShop